Με τη Δύναμη του Λόγου

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

me_th _dynamh_tou_logou_web
 

Η ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης ένωσε το 2013 μουσικούς που ζουν κι εργάζονται στην Πάτρα με σκοπό τη δημιουργία ενός εργαστηρίου που κυρίαρχα ασχολείται με τον ελληνικό λαϊκό μουσικό πολιτισμό. Αποτελείται από  μουσικούς και τραγουδιστές που αφιλοκερδώς προσπαθούν να φέρουν την ερασιτεχνική δημιουργία στο προσκήνιο και να ενώσουν τις προσπάθειές τους με τις ανάγκες και ανησυχίες του λαού μας.

 

Η πρώτη του καλλιτεχνική δραστηριότητα ήταν η μουσική παράσταση με τίτλο Η Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδιπου παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τιμώντας παράλληλα για την προσφορά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό το συνθέτη Χ. Λεοντή και τον ποιητή       Δ. Καρατζά. Το 2014 παρουσίασε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τη μουσική παράσταση           Τα Τραγούδια του Λαού μου τιμώντας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κ. Καζάκο. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μ. Δημητριάδη , την οποία τιμήσαμε στο πρόσωπο της αδελφής της και μουσικού Α. Μάνου . Το 2015 πραγματοποίησε τη μουσική παράσταση Οι Λαοί Τραγουδούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με τραγούδια διαμαρτυρίας απ’ όλον τον κόσμο. Μια συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη και στο οικουμενικό του έργο, τονίζοντας την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη.

Φέτος στο πρώτο μέρος της μουσικής παράστασης “Με τη Δύναμη του Λόγου” παρουσιάζονται για πρώτη φορά ανέκδοτα ποιήματα του πατρινού ποιητή Δ. Καρατζά σε σύνθεση των μελών του Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Μπαλή και Η. Λαμπρόπουλου. Το δεύτερο μέρος είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του ποιητή-στιχουργού Κ. Τριπολίτη όπου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.