Ποιοι Είμαστε


Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων που ιδρύθηκε την 01.01.1923 προσφέρει σημαντικό κοινωνικοπολιτιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας.
Ιδιαίτερο γνώρισμα του είναι η εκπροσώπηση των Προσφύγων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης στη πόλη μας, που σήμερα ανέρχονται στους 35.000 περίπου, με τη γνωστή τους ιστορία, πολιτισμό και προσφορά. 
Η έδρα του βρίσκεται στο Σπίτι του Πολιτισμού στην οδό Φωκαίας 26, στα Προσφυγικά της Πάτρας. 
Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος προσπαθεί να αναπτύξει τον λαϊκό πολιτισμό και να προβάλει τις παραδόσεις του λαού μας. 
Βασικός του στόχος παραμένει η διάδοση των εν λόγω παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, των μουσικών δημιουργιών και των χορών της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης, των Πατρίδων μας. 
Ο Σύνδεσμος μας έχει αναπτύξει στο Σπίτι του Πολιτισμού δραστηριότητες, που σκοπό έχουν τη δημιουργική απασχόληση των εργαζομένων και κύρια της νεολαίας.
Πιστεύουμε, ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρούμε, εκτός των άλλων, και τη πρόληψη της χρήσης των ναρκωτικών και παράλληλα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αλληλοκατανόησης με τους συνανθρώπους μας άλλων εθνικοτήτων, που κατοικούν στη περιοχή μας.
Αναδεικνύουμε το λαϊκό πολιτισμό και τις αξίες του, ενώνουμε τις προσπάθειες μας, με τις ανάγκες και τις ανησυχίες του λαού μας, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. 
Η τέχνη μας παίρνει μέρος ενάντια στην άγρια ταξική αντιπαράθεση που εξελίσσεται, παίρνει θέση στο πλευρό των «κολασμένων», των αδικημένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Βάζουμε και εμείς το μικρό λιθαράκι μας, στη δημιουργία μια κοινωνίας, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και το χαμόγελο θα ανθεί μόνιμα στο πρόσωπο μας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.