Οι Λαοι Τραγουδουν

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει στις 20 Ιουνίου 2015 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τη μουσική παράσταση «Οι Λαοί Τραγουδούν» με τραγούδια διαμαρτυρίας απ” όλον τον κόσμο. Μια συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη και στο οικουμενικό του έργο, τονίζοντας την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη

Συντελεστές:
Νίκος Μπαλής – τραγούδι, ακουστική κιθάρα
Μαρία Ρούτση – τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος – τραγούδι, βιολί, πνευστά
Σοφία Ραφτούλη – τραγούδι, πιάνο
Γιώργος Παπαγεωργίου – μπουζούκι, μπάντζο
Δημήτρης Βασιλακόπουλος – μπουζούκι, μαντολίνο
Τάσος Σχίζας – ακορντεόν
Χριστίνα Κουκή – σαντούρι
Γιώργος Τσιλιγιάννης – ακουστική κιθάρα
Γιάννης Αντωνόπουλος – ακουστική κιθάρα
Κώστας Γιωτσόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Δάρμας – ηλεκτρικό μπάσο
Γιώργος Μπαράκος – τύμπανα
Κώστας Σπυράτος – κρουστά
Δημήτρης Ρωμηός – μεταλλόφωνο

Αφηγητής: Νίκος Λαζαράκης
Κείμενα: Πέτρος Βάης
Τεχνική Υποστήριξη: Κοσμάς Μεμελετζόγλου
Ηχητικά: Παναγιώτης Μουρδέκας, Γιώργος Κατσιάνος
Φωτισμοί: Άρης Κουνινιώτης

Μουσικό Εργαστήρι
Η ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης ένωσε το 2013 μουσικούς που ζουν κι εργάζονται στην Πάτρα με σκοπό τη δημιουργία ενός εργαστηριού που κυρίαρχα ασχολείται με τον ελληνικό λαϊκό μουσικό πολιτισμό. Αποτελείται από 15 μουσικούς που αφιλοκερδώς προσπαθούν να φέρουν την ερασιτεχνική δημιουργία στο προσκήνιο και να ενώσουν τις προσπάθειές τους με τις ανάγκες και ανησυχίες του λαού μας.
Η πρώτη του καλλιτεχνική δραστηριότητα ήταν η μουσική παράσταση με τίτλο «Η Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι» που παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τιμώντας παράλληλα για την προσφορά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό το συνθέτη Χ. Λεοντή και τον ποιητή Δ. Καρατζά. Το 2014 παρουσίασε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τη μουσική παράσταση «Τα Τραγούδια του Λαού μου» τιμώντας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κ. Καζάκο. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μ. Δημητριάδη , η οποία τιμήθηκε στο πρόσωπο της αδελφής της και μουσικού Α. Μάνου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.