Κάλεσμα για τις 6η του Απρίλη 2022

«1922-2022: το δίλημμα παραμένει Πόλεμος, προσφυγιά και συμφέροντα ή Ειρήνη, πολιτισμός και αγώνας;»

 Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, ιδρύθηκε το 1923 από τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας που εγκαταστάθηκαν στην Πάτρα. Από τότε, επί 99 χρόνια προσπαθεί να αναπτύξει τον λαϊκό πολιτισμό, να προβάλει τις παραδόσεις του λαού μας και να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, στους αγώνες και τα καθημερινά τους προβλήματα.

Οι πρόσφυγες βίωσαν τις φλόγες του πολέμου στη Μ. Ασία, τον διωγμό και τον ξεριζωμό.

Τα παιδία τους αντιμετώπισαν τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα εγγόνια τους γαλουχήθηκαν με τα βιώματα όλων των προηγούμενων γενεών, μεγάλωσαν ακούγοντας τις ιστορίες των ηρώων που έδωσαν την ζωή τους στην αντίστασή, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ειρήνη. Σχεδόν όλες οι οικογένειες στα προσφυγικά έχουν τουλάχιστον ένα συγγενή που όρθωσε το ανάστημα του στους ναζί κατακτητές, που θυσιάστηκε για την ήττα του ναζισμού, τη λευτεριά και την ειρήνη.

Για τους απόγονους των προσφύγων, η φρίκη των πολέμων και τα αποτελέσματα τους, που δεν είναι παρά φτώχεια, προσφυγιά, θάνατος, δάκρυα και πόνος, είναι χαραγμένα βαθιά στην ψυχή και το μυαλό τους. Βλέπουν ανήσυχοι τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου να φουντώνει, καθώς παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τις «πολεμικές» ανατιμήσεις. Θυμώνουν όταν βλέπουν την κυβέρνηση και τα επιτελεία της να προσπαθούν προκλητικά να καλλιεργήσουν πλαστό κλίμα ευφορίας κατ’ εντολή της Ε.Ε.

Υπάρχει ιστορική πείρα και γνώση πλέον. Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να μας καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας και ευημερίας, όλοι αυτοί έχουν κάνει τις επιλογές τους εις βάρος του λαού με συμμάχους την ΕΕ, τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, τα Μονοπώλια και τους μεγαλοεργοδότες.

Συστρατεύονται με την ΕΕ των αντεργατικών νόμων, των περιορισμένων ελευθεριών, της ανεργίας, της φτωχοποίησης, των εντεινόμενων εξοπλισμών και της ολοένα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων..! Πρόσφατα μάλιστα πήρε απόφαση και προωθεί σχέδιο πολεμικής προπαρασκευής για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια, που μεταξύ άλλων προβλέπει την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, την ένταση των μηχανισμών καταστολής στα κράτη – μέλη και την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, που θα πληρώσουν οι λαοί.

Διαλέγουν με πλήρη γνώση να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία τεράστια βάση του ΝΑΤΟ, να μας στοχοποιήσουν και να μας εμπλέξουν σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Η ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επεκτείνει μέσω της ‘’νέας’’ Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας το δίκτυο των βάσεων και των υποδομών του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλο κίνδυνο.

Κανένας πόλεμος δεν γίνεται δίχως να υπάρχει οικονομικό όφελος για τις αστικές τάξεις των χωρών που συγκρούονται. Πάντα τα θύματα αυτών των συγκρούσεων είναι οι λαοί, που βιώνουν την προσφυγιά, την απώλεια, τη φτώχεια και τον εξανδραποδισμό..!

Οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους, έχουν τις ίδιες ανάγκες και επιθυμούν τα ίδια πράγματα, κανένας λαός δεν θέλησε ποτέ να ανταλλάξει την ειρήνη με τον πόλεμο, την χαρά με την λύπη, το γέλιο με το κλάμα και την αξιοπρέπεια με την εξαθλίωση..!

Κανένας πόλεμος, καμία εξαθλίωσή

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – Ε.Ε – Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος
πάντα βρίσκονταν και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων των προσφυγικών της Πάτρας και των περιχώρων, θα συνεχίσει να παλεύει για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την Ειρήνη και τον Πολιτισμό, γιατί το ένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του άλλου. Με γνώμονα όλα αυτά τη
Τετάρτη
στις 6
του Απρίλη,
θα συμμετέχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για απεργία και θα βρίσκεται στο
Ε.Κ.Π στις 10:30 π.μ. μαζί με τους κατοίκους των προσφυγικών και τους άλλους εργαζόμενους, στηρίζοντας τα αιτήματα τους.

  • Για να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να σταματήσει η φοροληστεία και η συνεχιζόμενη ακρίβεια.
  • Να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, να προστατευθεί το λαϊκό εισόδημα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι τόσο αυτής όσο και των  προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Είναι η ώρα να γίνει η αγανάκτηση αγώνας

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση